Arheologii descoperă o lucrare incredibilă în interiorul mormântului egiptean vechi de 4.300 de ani

Mormântul aparține lui Khuwy, un vechi nobil, despre care arheologii cred că ar fi putut fi legat de faraonul conducător.

O echipă de arheologi din Egipt a dezvăluit recent un mormânt bine conservat, cu lucrări de artă meticuloasă care îi împodobește zidurile. El datează din urmă cu peste 4000 de ani în urmă.

Experții cred că mormântul aparținea unui vechi nobil egiptean numit Khuwy. După cum arată artefactele vechi din mormânt, probabil că Khuwy era o figură importantă în timpul celei de-a cincia dinastii.

Mormântul în sine face parte dintr-o necropolă din Saqqara, un sit de excavare masiv situat la 30 de mile sud de Cairo.

Descoperirea a fost sărbătorită de oficiali egipteni ca o altă descoperire importantă în descoperirea misterelor Egiptului Antic. Ministrul egiptean al Antichităților. Khaled al-Enani, a condus un tur al ambasadorilor străini, al presei și al altor oficiali pentru a inspecta mormântul vechi de 4.300 de ani:”Culorile sunt în mod excepțional bine conservate în interiorul mormântului”, a declarat ministrul Khaled într-un interviu acordat reporterilor în timpul deschiderii site-ului.

Arheologul Mohamed Mujahid a condus echipa de excavare care a descoperit vechiul mormânt. Echipa lui a descoperit mumia lui Khuwy și fragmente din borcanele canopice ale nobilului, care sunt containerele folosite pentru a conține organele corpului celui decedat.

Ceea ce face ca mormântul să fie unic este arhitectura sa complicată care semnifică importanța figurii îngropate în spatele zidurilor sale. De exemplu, mormântul se mândrește cu o intrare a tunelului care se găsește de obicei doar în piramide.

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.