5 cele mai periculoase drumuri din lume

1. Ruta I-26, Carolina de Sud, SUA.

În prima decadă a secolului XXI, acest drum a luat 325 de vieți în 286 de accidente. Acestea sunt aproape 2 accidente pe lună și mai mult de 1 mort în 1 accident de mașină. Drum periculos? Nu e de mirare … Există șanțuri adânci pe marginea autostrăzii și nu există aproape nici-un baraj de protecție. Statisticile arată că I-26 provoacă decese de două ori mai mult decât alte rute mai aglomerate din SUA.

2. Passage Du Gois, Franța

Acest „pod” este în permanență sub apă în timpul mareelor, așa că dacă interpretați greșit timpul, este posibil să aveți probleme. Chiar și atunci când drumul nu este sub apa, Passage du Goa este întotdeauna umedă și acoperită cu alge alunecoase sau alte obiecte aruncate pe pământ de un ocean generos. De aceea, oamenii au început mai des să construiască punți sau tuneluri foarte ridicate, deoarece manevrarea prin valuri nu este cea mai plăcută și mai sigură cale de a ajunge la destinație.

3. Autostrada Eyre, Australia

Eyre Highway este o întruchipare adevărată a unui drum lung și pustiu. Este atât de lung și îndepărtat de zonele populate, încât mulți șoferi adorm la volan, ceea ce duce la un număr mare de accidente și decese. Dacă acest drum ar fi fost în SUA, ar fi o mulțime de panouri aici, dar în Australia lucrurile sunt mai rău, iar șoferii mor în mod literal de plictiseală în timp ce conduc de-a lungul autostrăzii Eyre.

4. Autostrada nr. 2 (autostrada 2), Montana, Statele Unite ale Americii

Montana are cea mai mare rată a mortalității rutiere din America. În multe privințe, aceste statistici se justifică prin faptul că există distanțe foarte mari ale așezărilor și spitalelor, astfel încât, un accident apare undeva, ambulanța nu are întotdeauna posibilitatea să ajungă la locul accidentului la timp. Din același motiv, autostrada numărul 2 este una dintre cele mai periculoase din Statele Unite. Echipa de ambulanță trebuie uneori să călătorească 80 de minute pentru a livra victima accidentului la spital, iar conexiunea telefonică din cauza terenului este foarte proastă. Acest drum traversează cele mai îndepărtate colțuri ale statului, iar un număr mic de mașini înseamnă că șoferii își permit să meargă cu viteze prea mari.

5. Trampolín del Diablo, Columbia

Tramplinul diavolului este o traducere literală a denumirii drumului montan columbian, faimos pentru pericolul de a merge pe el. Cu cât urcați mai sus, cu atât devine mai îngust. Dar cel mai rău lucru sunt cotiturile absolut oarbe și foarte ascuțite. Și toate acestea, în ciuda faptului că există trafic сu două sensuri, și zilnic merg mașini cu pasageri și autobuze mari. Sarcina de a supraviețui pe această serpentină este complicată din cauza ceților frecvente și a stâncilor abrupte.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.