Roverul chinez începe să facă piste după aterizarea pe Lună

Cunoscut sub numele de Jade Rabbit 2, roverul a debarcat acum de pe lander și face piste pe suprafața lunară moale.


O nouă fotografie lansată de agenția spațială a Chinei arată că Roverul lunar, Jade Rabbit 2, face piste pe suprafața moale a părții laterale a lunii.

Unitatea a urmărit aterizarea de succes a exploratorului lunar Chang’e 4 joi dimineața la Beijing (chiar înainte de ora 02.30 GMT).

Doar 12 ore mai târziu, roverul a condus pe suprafața satelitului natural al Pământului.


„Este un pas mic pentru Rover, dar un salt uriaș pentru națiunea chineză”, a declarat Wu Weiren, proiectantul șef al Proiectului Lunar Exploration din China, pentru postul de televiziune de stat China Central Television (CCTV).


„Acest salt uriaș este o mișcare decisivă pentru explorarea spațiului nostru și pentru cucerirea universului”, a adăugat el.


Poate conduce cu o viteză maximă de 200 de metri pe oră. De asemenea el poate urca pe pante de până la 20 de grade și navigând peste obstacole cu înălțimea de 20 cm.

Sonda, care conținea un lander și un rover, a fost lansată pe o rachetă lungă de 3 metri de la Xichang, în sudul țării, pe 8 decembrie.


Agențiile de presă chineze au afirmat în acel moment că zona vizată a fost Bazinul Aitken. Acesta este un crater de aproximativ opt mile adânc în regiunea lunară a polului sudic.

Au fost planificate zece experimente – șase din China și patru din alte țări.

Printre experimente se plantează cartofi și alte semințe.


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.