Compania norvegiană de croazieră va folosi deșeurile de pește mort în loc de combustibil

Compania navală de croazieră Hurtigruten speră să devină complet neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050.

Sa demonstrat că navele de croazieră masive contribuie la o parte semnificativă a poluării atmosferice actuale și a emisiilor de gaze cu efect de seră. De fapt, o navă de croazieră emite aproape zilnic câte un număr de particule fine ca un milion de mașini. Dar o linie de croazieră norvegiană, Hurtigruten, se străduiește să combată această problemă prin utilizarea combustibilului din pește mort .

Chiar dacă e ciudată, această metodă sa dovedit științific a fi incredibil de eficientă – în special în țări precum Norvegia, unde deșeurile de pește sunt abundente. Industria expansivă a pescuitului din Norvegia produce cantități suficiente de deșeuri de pește care pot fi transformate într-o formă legitimă de combustibil, cunoscut sub numele de biogaz lichid.

Biogazul biologic poate fi creat prin amestecarea deșeurilor de pește cu alte deșeuri organice, cum ar fi lemnul și așchii de lemn. Atunci când amestecul de materie organică este descompus fără oxigen, se produce un amestec de gaze diferite care este în mare parte compus din metan și dioxid de carbon și poate fi apoi purificat și lichefiat în combustibil utilizabil.

Hurtigruten susține că vor fi în drum spre neutralitatea carbonului prin implementarea acestui combustibil inovator în operațiunile lor.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.