Cum sa sustii examenul auto in Chisinau la (MREO) ?

Va voi povesti o experienta personala in aceasta privinta ! Am inceput cursurile pentru categoria B in luna Mai 2018 la o scoala auto din capitala . Cursurile au durat 3 luni .De scoala si de profesorul de la practica am ramas multumit ( am facut 20 de lectii practice) , insa a sosit timpul examenului extern . Profesorul de la scoala auto ne-a inscris din timp la examen cu aproximativ 2 luni inainte .

Cind a ajuns ziua examenului am fost informati ca sa fim prezenti cu o ora mai inainte de examen , (ora 8:00 dimineata) . Pentru inceput am prezentat actele eliberate de la scoala , certificatul de scolarizare si celelante documente , dupa care am fost invitati cu totii pe rind in sala de examinare pentru a sustine proba teoretica .

Deoarece m-am pregatit foarte bine inainte de examene am sustinut proba teoretica din prima ( am facut 2 greseli 🙂 ) .

Dupa ce am sustinut cu succes proba teoretica (proba teoretica este gratuita) , am achitat proba practica ( 200 lei ) , am iesit in curte unde am asteptat undeva 2~3 ore pina am fost chemat de un examinator .

Am mers prima suta de metri dupa care a inceput examinarea . Din cauza emotiilor puternice nu am sustinut proba practica din prima ,insa deja aveam putina exprerienta . Am plecat suparat acasa dupa care peste 10 zile m-am inscris din nou la examen online prin https://programari.registru.md/

Deci daca doriti sa obtineti permisul de conducere cit mai rapid va sfatui sa va programati la urgenta deoarece in mod obisnuit locuri libere sunt abia peste 2 luni . Daca totusi va programati in mod obisnuit faceti lectii practice cit mai multe in acea perioada pina la examen !

Programarea urgentă la examen practic [cat. B] [cutia mecanică] se face in felul urmator : 

     Dupa ce ati primit calificativul Respins asteptati sa treaca 7 zile apoi in dimineata urmatoare treziti-va la ora 6:45 si completati toate datele , puteti introduce si numărul de verificare . Apoi cind se face fix ora 7:00 apasati pe data disponibila si selectati ora .

dupa care apasati butonul Programare

Deseori pagina se incarca foarte greu deaceea va trebui sa asteptati ceva timp .

Intre timp puteti verifica adresa de email , posibil sa fi ajuns mesajul de confirmare , trebuie sa arate astfel :

Este foarte important sa confirmati linkul pe email deoarece altfel nu veti fi programat . Dupa ce ati confirmat , va va aparea un mesaj asemanator unde puteti anula programarea ! Deci daca v-ati inscris cu succes straduiti-va sa fiti cu o ora inainte de examen .Pretul pentru programarea urgenta este de 500 lei si va puteti programa odata la 10 zile .

Deci continui cu istoria mea … Dupa 10 zile de pregatiri intense am ajuns din nou la examen si am sustinut poligonul in acea zi . Va sfatuiesc sa faceti multa practica cu garajul si pornirea in rampa deoarece poti pierde 500 lei usor aici . Nustiu daca o sa va ajute insa daca doriti sa intrati in garaj din prima , mergeti putin in spate , undeva jumate de metru cu volanul drept apoi luati volanul pina la capat , daca ati intrat in garaj fiti atenti sa nu dati prea in urma .Iar la rampa nu dati drumul la ambreiaj pina la capat pina masina nu a pornit. Puteti face multa practica inaite de examen cu un prieten sau cu masina familiei , asta va va ajuta sa va simtiti mai siguri . Asta ma ajutat si pe mine sa sustin examenul la poligon din a 2a tentativa .

Am sustinut examenul la traseu (oras) din a 6-a incercare , de fiecare data imi luam o lectie practica dimineata inainte de examen ceea ce ma ajuta foarte mult . Fiti deosebit de atenti la centura , lumina , oglinzi , semnalizare , va recomand sa va inscriti la urgenta deoarece aveti mai multe sanse sa sustineti mai repede examenul . Oricum cit de bine nu ai merge examinatorul iti va gasi careva greseli . Asa ca mergi de 5-6 ori si ai permisul garantat.

Cel mai important este sa nu cedati si sa va pregatiti foarte bine, ideea „poate va merge ” nu merge ! Sper ca v-am fost de folos , daca aveti careva intrebari lasati-le in comentarii mai jos !

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.