Top 10 cele mai scumpe fructe din lume

La toți ne place să savurăm un fruct gustos dar puțin probabil că ați da o avere pe ele. În acest articol vă voi arăta 10 cele mai scumpe fructe din lume.

1. Pepenele galben Yubari

Pepenele „Yubari” este cultivat în sere pe insula japoneză Hokkaido, acoperind-o cu „pălării” speciale de la soare. Acesta este un pepene foarte dulce, perfect rotund, cu coaja, al cărui design seamănă cu crăpăturile din porțelanul vechi japonez. 

În medie, „yubari” costă aproximativ 300 de dolari, dar cele  două cele mai scumpe dintre ele au fost scoase la licitație pentru 27.000 de dolari.

2. Pepenele verde de culoare neagră Densuke

Acest pepene verde, care are un „tip special de dulceata”, creste numai pe insula japoneza Hokkaido. Pielea lui este verde închis, aproape negru, fără dungi și pete , așa că se numește pepene verde negru. Densuke se vinde în cutii negre speciale care evidențiază culoarea sa. Japonezii consideră că astfel de pepeni sunt un dar valoros.

În medie, pepene verde Densuke costă 250 de dolari, dar cea mai mare dintre ele a fost licitată pentru 6 100 de dolari.

3. Grape romane Ruby

Acest strugure roșu, crescut de crescătorii japonezi, este cel mai scump din lume. Fiecare dintre fructele de pădure are dimensiunea unei mingi de ping-pong , iar gustul lor este neobișnuit de dulce – conțin 18% zahar.

Strugurii costa aproximativ 65 de dolari pe sucursala, dar în 2016 un strugure de 700 grame a fost licitata pentru 10.900 de dolari. 

4. Mango „ou de soare”

Mango din acest soi cântărește cel puțin 350 de grame și este foarte dulce.

O pereche de astfel de mango a fost licitată în Japonia pentru 3.000 de dolari .

5. Pepene verde pătrat

Acești pepeni au fost creați de niște fermieri de pe insula japoneză Shikoku. Pentru modelare, ei sunt plasați în containere speciale – cuburi. Este foarte dificil să se aibă grijă de astfel de pepeni și, după ce au ajuns la forma dorită, nu au timp să se coacă. Prin urmare, pepenele verde pătrat sunt achiziționate în principal în scopuri decorative – de exemplu, pentru decorarea vitrine. Ei au costă între 200 și 800 de dolari 

6. Căpșunele de tip Boutique

Se pare că aceasta este o căpșună obișnuită. Dar aceste fructe de padure sunt selectate din sute de alte, pe baza formei ideale . Ele sunt vândute în magazinul de fructe de lux Sembikiya din Tokyo. Coastă 69 dolari a câte 12 bucăți în pachet.

7. Mere Sekai Ichi

Aceste mere sunt mândria crescătorilor japonezi. Pot ajunge la o greutate de 2 kilograme! Grădinile în care sunt cultivate sunt polenizate manual cu tije speciale. Japonezii consideră că aceste mere sunt o mare delicatesă și se mănâncă în special la sărbători. Fiecare măr costă 21 de dolari.

8. Dekopon

Dekopon (Dekopon sau Sumo Fruit) este un hibrid de mandarine și portocale, care este crescut în Japonia.

Ei spun că acesta este cel mai delicios citrice din lume  – dulce, cu o ușoară acritură, cu cele mai subțiri partiții între lobuli, este mai mare și mai suculent decât alte fructe citrice. Un decopone costă 13 $. 

9. Pere în formă de Buddha

Perii în formă de Buddha au fost inventate de fermierii chinezi. Ei fixează forme transparente de plastic pe fructe, până  când perele coapte dobândesc aspectul unei mici sculpturi. Legenda care justifică prețul ridicat al fiecărei pere – $ 9, spune că aceste fructe dau nemurire.

 10. Bananele Gokusen

Fiecare banană este ambalată într-o cutie separată și  are un număr de serie . Bananele Gokusen cresc în zona ecologică a Filipinelor la o altitudine de 500 de metri deasupra nivelului mării. Acestea sunt derivate din 100 de soiuri și un al treilea dulce, mai aromate și mai delicate decât bananele obișnuite. Unul dintre acestea cântărește exact 200 de grame și costă 6 dolari. Bananele sunt vândute în cantități strict limitate. 

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.