Telefoanele 5G vin. Iată o listă (probabilă) a acestora

Revoluția de 5G este aproape de noi. Iată când să vă așteptați telefoane super-rapide de la producătorii telefoanelor de top

La summit-ul tehnic anual Qualcomm din această săptămână, compania chipsetă a prezentat cel mai recent procesor Snapdragon 855 , care ar permite multor telefoane viitoare să se conecteze la ultima generație de tehnologii celulare cunoscute sub numele de 5G . Cel mai mare val inițial de implementare 5G va avea loc probabil în anii 2019 și 2020 și transportatorii de pretutindeni vor pune bazele unei rețele wireless mai rapide și mai expansive.

Unele companii, cum ar fi Lenovo, au lansat deja un dispozitiv de 5G. Telecomunicatorul american AT & T vinde un router hotspot 5G și Verizon a lansat o bandă largă de 5G în zone selectate. Între timp, alte companii au anunțat obiective specifice de 5G.

Iată ce au anunțat cei mai importanți producători de telefoane cu privire la rețeaua 5G.

Apple

Apple nu se grăbește să lanseze un iPhone 5G – nu vă așteptați la unul în 2019 sau poate chiar la 2020. Apple, de obicei, nu este primul în ceea ce privește tendințele mobile, preferând în schimb să perfecționeze o tehnologie emergentă înainte de a se angaja în acest proces. Amintiți-vă că a fost în spatele concurenților săi în a face telefoane cu conectivitate 3G și 4G LTE.

Așa că, în timp ce v-om putea vedea o agitație de telefoane Android 5G în 2019, nu vă așteptați ca Apple să o îmbrățișeze atât de repede.

iphone-xs-max-vs-Samsung-nota-9-camera-promo

Samsung

În august, Samsung a declarat că lucrează cu companiile de telecomunicații din Coreea de Sud pentru a lansa primul său telefon cu 5G, adăugând că acest dispozitiv nu va fi principalul Galaxy S10. În schimb, zvonurile indică faptul că dispozitivul ar putea fi Galaxy S10 Plus , contrapartida anticipată mai mare a modelului S10. Se așteaptă ca țara să implementeze rețeaua de 5G în jurul lunii martie 2019.

Între timp, Samsung va lansa și mai multe telefoane de 5G în SUA. AT & T a anunțat că va transporta două telefoane Samsung de 5G până în a doua jumătate a anului 2019. Verizon și Sprint au confirmat, de asemenea, că vor colabora cu producătorul de telefoane pentru a lansa telefoane de 5G până în anul următor.

Google

Google nu și-a dezvăluit planurile pentru 5G, iar compania a refuzat să răspundă la o solicitare de comentare. Ceea ce știm este că Verizon a declarat că intenționează să își dezvolte rețeaua de 5G la începutul anului 2019 , similar cu alți operatori de telefonie.

Ce legătură are asta cu Google exact? În ultimii ani, Google a accesat compania Verizon ca partener exclusiv pentru telefoanele Pixel, inclusiv noul Pixel 3 , deși compania vinde și telefonul deblocat sau pe prima sa rețea Wi-Fi, Google Fi.

Acest lucru ar putea însemna că următoarea emblematică Google, probabil numită Pixel 4, ar putea fi un telefon de 5G. În cazul în care acesta se încadrează în programul obișnuit de lansare a telefonului, Pixel 4 va debuta în jurul lunii octombrie 2019 – și după prima jumătate a anului.

Lenovo / Motorola

În luna august, Lenovo a dezvăluit Motorola Moto Z3 , un telefon care are un tip de 5G. Se conectează numai la 5G cu un accesoriu modular Moto Mod , care se atașează pe partea din spate a telefonului, folosind știfturi magnetice. Cu Mod, Motorola spune că telefonul va furniza date de 10 ori mai rapid decât alte dispozitive 4G LTE. Din păcate, Mod se presupune că va ieși la începutul anului viitor și nu știm cât va costa.

În ceea ce privește un telefon Motorola care nu ar avea nevoie de un accesoriu pentru conectarea la 5G, compania lucrează la realizarea unui astfel de dispozitiv, dar va trebui să așteptați mult mai mult . Doug Michau, director de vânzări și operațiuni tehnice Motorola Mobility, a spus că telefonul va veni mult mai târziu decât la începutul anului 2019. Mai precis, Michau a declarat că va lansa în „cu siguranță mai puțin de trei ani, dar nu există încă un interval de timp”.

Huawei

În timpul Congresului Mondial Mobile din Shanghai, Huawei a promis că primul său telefon 5G va intra în vânzare ” înainte de sfârșitul lunii iunie 2019 „, după ce va lansa primul său modem și procesor de 5G Kirin în martie 2019. Ca și cum nu ar fi fost suficient de multe știri , compania a confirmat că telefonul 5G va avea și un ecran pliabil .

Este puțin probabil ca telefonul să vină în SUA. Făcând o amenințare la adresa securității Departamentului Apărării, guvernul american a interzis vânzarea telefoanelor Huawei pe baze militare americane, iar în martie, gigantul de retaliere Best Buy a încetat să le vândă.

Asta nu înseamnă exact sfârșitul lui Huawei și ambițiile sale de 5G. „Produsele și soluțiile noastre sunt utilizate de transportatori majori, companii Fortune 500 și sute de milioane de consumatori din peste 170 de țări din întreaga lume”, a declarat un purtător de cuvânt al Huawei la începutul acestui an . „Am câștigat încrederea partenerilor noștri în lanțul valoric global”.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.