Oamenii de știință au înregistrat sunetul zorilor pe Marte

Sunete neobișnuite au fost compilate de un algoritm de calculator cu inteligență artificială.

Dr. Domenico Vicinanza de la Universitatea din Anglia, Ruskin, și Dr. Genevieve Williams de la Universitatea din Exeter, au creat coloana sonoră a celei de-a 5000-a Mars Sunrise surprinse de Opportunity rover.

Oamenii de știință au spus că așa vine răsăritul pe Marte. Sunete neobișnuite au fost compilate de un algoritm de calculator cu inteligență artificială.

S-a primit o scurtă melodie plăcută pe  care am compus-o într-un mod neobișnuit.
Dacă vă veți afla vreodată pe Marte și veți avea ocazia să auziți aceleași sunete cu urechile dvs., veți avea ceva de comparat cu acestea „, spune dr. Ridus în comentariul de pe siteul său.

Pentru a compune sunetele marțiene s-a creat o bucată de muzică, scanând imaginea de la stânga la dreapta, pixel cu pixel. Experții au studiat, de asemenea, informațiile despre luminozitate și culoare, combinând-o cu creșterea suprafeței. Apoi au atribuit un anumit ton fiecărui element și o melodie „formată”.

Această metodă a fost utilizată pentru prima dată și, din acest motiv, este de mare interes științific. Ei cred că imaginea sonoră poate fi utilizată în orice zonă, în special, pentru a caracteriza atmosfera planetei, pentru analiza vremii sau pentru căutarea vulcanilor.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.