Altarul roman conservat timp de 2.000 de ani de cenușă de la erupția Vezuviuliu dezrădăcinat la Pompei

Altarul, cunoscut ca lararium, este înconjurat de picturi bine conservate și picturi murale care prezintă animale, zeități și multe altele.

Ruinele vechiului oraș roman din Pompei au dat arheologilor o altă descoperire uimitoare.

În timp ce excavau ruinele recent, cercetătorii au descoperit un altar vechi. El este împodobit cu tablouri vibrante, care oferă o viziune remarcabilă asupra vieții locuitorilor orașului. Altarul, cunoscut ca lararium, a fost găsit în zidul unei case.

Altarul elaborat este înconjurat de mai multe picturi murale care descriu zeii, animalele și alte figuri importante în cultura lor. Cifrele pictate includ un păun, o pereche de șerpi și ouă, care simbolizează fertilitatea.

O murală care ar putea arăta o versiune romană a zeului egiptean Anubis însoțește de asemenea altarul. Potrivit dr. Ingrid Rowland, profesor la Universitatea din Notre Dame, pompeii au fost „fascinați de egipteni”, a declarat ea pentru The New York Times .

Aceste picturi uimitoare și-au păstrat culoarea și vibrația de mii de ani datorită faptului care a cauzat moartea creatorilor lor: erupția muntelui Vesuvius în anul 79 d.Hr. Cenușa vulcanică care s-a vărsat de pe Muntele Vesuvius a acoperit picturile într-un strat gros de cenușă. Aceasta a ținut-o în siguranță de forțele exterioare, cum ar fi vântul și lumina, de mii de ani.

Altare precum acestea au fost o piesă importantă în gospodăriile romane. Rowland a declarat pentru The New York Times că fiecare casă are un fel de altar ca acesta, dar unii erau mai elaborați decât alții.

Deși săpăturile din casă nu au fost încă finalizate, echipa a descoperit, de asemenea, o grădină și o piscină pe proprietate.

„Numai cei mai bogați oameni ar fi putut oferi un lararium într-o cameră specială, cu o piscină înaltă și decorații somptuoase”, a spus Rowland.

Natura conservată a acestui altar, picturile murale și picturile sale este remarcabilă atunci când vă gândiți la devastarea totală care a avut loc cu aproape 2000 de ani în Pompeii.

Când a izbucnit Muntele Vesuvius, scriitorul roman Pliny cel Tânăr a înregistrat dezastrul în detaliu. El a spus că nori de stâncă și gaz explodat de la vulcan „sub forma unui trunchi foarte înalt, care sa răspândit în vârf într-un fel de ramuri „, conform Istoriei . Numărul morților cauzate de erupție sa cifrat la 30.000.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.