Cele mai mari tragedii din istoria omenirii

În fiecare zi auzim pe la televizor despre diferite tragedii. În acest articol vă voi prezenta cele mai mari tragedii din istoria omenirii.

 Cea mai mare tragedie aviatică

Ratingul celor mai mari tragedii aviatice este condus de accidentul din Tenerife. Coliziunea fatală a două avioane Boeing-747 aparținând unor companii diferite (Boeing-747-206B – aparține KLM, a efectuat următorul zbor KL4805 și Boeing-747 – proprietatea Pan American, a efectuat zborul 1736), sa întâmplat la 27 martie 1977 pe insula Canary Group, Tenefire, pe pista de aeroport Los Rodeo. Mulți au murit – 583 de persoane se aflau în aceste două avioane. Care a fost exact cauza unui astfel de accident devastator? Paradoxul este că impunerea unor circumstanțe nefavorabile unul pe altul a jucat o glumă crudă.

În acea zi de primăvară duminică, aeroportul din Los Rodeos era foarte supra încărcat. Ambele aeronave au efectuat manevre pe o pistă îngustă, incluzând o întoarcere complexă la 135-180 de grade. Interferența în comunicațiile radio cu controlorul și între piloți, condițiile meteorologice nefavorabile și vizibilitatea, interpretarea greșită a comenzilor de către controlorul de trafic aerian, accentul spaniol puternic al dispecerului – toate acestea au dus în mod inevitabil la probleme. Comandantul Boeing KLM nu a înțeles comanda dispecerului de a întrerupe decolarea, în timp ce al doilea comandant Boeing raportează că imensa lor aeronavă încă se mișcă de-a lungul pistei. Patruzeci de secunde mai târziu, sa produs o coliziune inevitabilă, fuzelajul Panamericanei Boeing a fost foarte avariat, s-au format niște crăpături și unii pasageri au scăpat prin ele. Boeing KLM fără coadă și cu aripile deteriorate a căzut la banda la 150 de metri de la punctul de coliziune și a condus peste pistă pentru încă 300 de metri. Ambele aeronave afectate s-au aprins. Toți cei 248 de persoane din avionul Boeing KLM au murit. În cel de-al doilea avion au murit 326 pasageri și nouă membri ai echipajului.

 Cea mai teribilă catastrofă tehnogenă

Cea mai teribilă catastrofă din istoria producției de petrol este explozia platformei petroliere Piper Alpha, construită în 1976. Aceasta s-a întâmplat la 07/06/1988. Potrivit experților, acest teribil accident a costat 3,4 miliarde de dolari și a ucis 167 de persoane. Piper Alpha- este singura platformă petrolieră care a ars ce aparținea companiei Occidental Petroleum. A fost o scurgere imensă de gaz și, ca rezultat, o explozie colosală. Acest lucru sa întâmplat ca urmare a acțiunilor nepotrivite ale personalului de întreținere – conducte din platformă au alimentat rețeaua generală de conducte de petrol, furnizarea de produse petroliere nu a fost oprită imediat după dezastru, așteptând echipa de autorități superioare. Prin urmare, focul a continuat din cauza arderii de gaze și de petrol, situate în țevi. Focul acoperit chiar și complexele rezidențiale. Iar cei care au supraviețuit după prima explozie, erau înconjurați de flăcări. Ei au fost salvați sărind în apă.

Cel mai teribil dezastru de pe apă

Dacă să vă amintiți cele mai mari catastrofe de pe apă, sunt sigur că v-ați aminti imediat imaginile din filmul „Titanic”, care se bazează pe evenimentele reale din 1912. Dar prăbușirea Titanicului nu este cea mai mare catastrofă. Cel mai mare dezastru maritim – scufundarea navei submarine militare sovietice „Wilhelm Gustlov” 30.01.1945. La bordul navei au fost aproape 9 mii de oameni: 3700 dintre ei, care au absolvit pregătirea de elită pentru submarinarii militari, 3-4 mii de membri ai elitei militare evacuați din Danzig. Excursie cu barca turistică a fost construită în 1938.

Săli de dans, 2 teatre, piscine, biserica, sala de gimnastica, restaurante, o cafenea cu grădină de iarnă și de control al climei, cabine confortabile și apartamente private ale lui Hitler însuși. Cu o lungime de 208 metri el ar putea să treacă jumătate de lume fără a fi alimentat. el părea inscufundabil. Dar Sub conducerea lui AI Marinesko, echipajul submarinului sovietic S-13 a efectuat o operațiune militară pentru a distruge nava inamicului. Trei torpile au trecut prin „Wilhelm Gustlov”. El sa scufundat imediat în Marea Baltică. Până în prezent, nimeni din întreaga lume nu poate uita cea mai teribilă catastrofă.

Cel mai mare dezastru ecologic

Cea mai teribilă catastrofă din punct de vedere ecologic al ecologiei este moartea mării Aral, care, până la începutul uscării, oamenii de știință l-au numit al patrulea lac de standarde mondiale. Deși marea este situată pe teritoriul fostei URSS, catastrofa a afectat întreaga lume. Apa a fost luată în volume necontrolate pentru a iriga terenuri și grădini pentru a asigura îndeplinirea ambițiilor politice și a planurilor nerezonabile ale liderilor sovietici. De-a lungul timpului, țărmul sa mutat atât de adânc în lac încât au murit multe specii de pești și animale. Peste 60.000 de oameni și-au pierdut locurile de muncă, sa oprit navigația, climatul sa schimbat și secetele au devenit mai frecvente.

Cel mai teribil dezastru nuclear

Un număr mare de persoane sunt expuse dezastrelor nucleare. Astfel, în aprilie 1986, a explodat una dintre centralele electrice ale centralei nucleare de la Cernobîl. Substanțele radioactive care au ajuns în atmosferă s-au stabilit în satele și orașele din apropiere. Acest accident este unul dintre cele mai distructive de acest gen. În eliminarea accidentului au fost implicați sute de mii de oameni. Câteva sute de persoane au fost ucise sau rănite. O zonă de izolare de treizeci de kilometri se formează în jurul centralei nucleare. Până în prezent, amploarea dezastrului nu a fost clarificată.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.