Oamenii de știința au recunoscut depresia și stresul ca fiind infecțioase

Cercetătorii subliniază ca infectarea cu depresie și stres în contact permanent cu sursa în cazul creierului uman poate duce la consecințe mult mai grave.

Cercetătorii de la Institutul Brain Hochchiss de la Universitatea din Calgary au descoperit că depresia și stresul care se pot infecta literalmente afectează biochimia creierului. Astfel deprimând activitatea și distrugând structura organului. Experimentele pe rozătoare au demonstrat că un nivel crescut al hormonului de stres la unul dintre indivizi a provocat o schimbare a activității creierului în cealaltă.

De asemenea, oamenii de știință au atras atenția asupra faptului ca, schimbările din activitatea creierului după „infecție” cu stres, apar reformatarea și tulburări în activitatea neuronilor. „Infecția cu stres” și suprimarea sistemului nervos, potrivit cercetătorilor, se pot răspândi la doi sau mai mulți rozătoare. Se presupune că un mecanism similar pentru răspândirea stresului prin interacțiunea socială este la om.

Cercetătorii subliniază ca infecția de stres cu contact permanent cu sursa în cazul creierului uman poate duce la consecințe mult mai grave.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.