„Oamenilor obișnuiau să le fie milă de mine, dar acum ei spun:” Oh! Ce mâini super aveți! „

Copilul câștigă bine și contribuie la familie nu mai puțin decât părinții ei.

În 2007, la vârsta de doi ani, Tilly Loki a fost dus la unitatea de terapie intensivă. Meningita, văzută de doctori prea târziu, a progresat rapid, scrie Womanthology.

Medicii au luptat pentru viața copilului, dar din cauza coagulării sângelui în vasele mâinilor sale, s-au format trombe și s-au dezvoltat gangrene. Doctorii trebuiau să ampută ambele membre ale fetei.

După amputarea lui Tillie, au fost necesare nouă proceduri de transfuzie de sânge

Când fata sa recuperat, părinții ei – Sarah și Adam Loki – au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru proteze. Mulți au răspuns, inclusiv fosta soție a lui Paul McCartney, care în tinerețea ei și-a pierdut piciorul ca urmare a unui accident de mașină.

Din lume, pe un fir, au reușit să strângă 39 mii dolari pentru o proteză a mâinii drepte. Deci, pentru prima dată, Tilly a reușit să ridice o pensulă și să deseneze un peisaj simplu. Dar a fost doar o singură mână, iar părinții lui Tilly nu-i plăcea acest aranjament.

În 2016, Serviciul Național de Sănătate al Marii Britanii a lansat primele proteze bionice imprimate 3D pentru copii. Compania Open Bionics a invitat 10 voluntari împreună cu părinții lor pentru a experimenta protezele.

Pielea mâinilor bionice este atașată de senzori care reacționează la mișcările mușchilor unei persoane. Astfel, o persoană își poate mișca degetele și își poate controla mișcările. Senzorii speciali vă permit să luați obiecte mici, să activați cheile în încuietori, să preparați alimente și chiar să folosiți unelte. Proiectul de proteze ușoare este alcătuit din patru părți separate, asamblate împreună cu o imprimantă 3D. Multe dintre ele sunt realizate în modele foarte speciale.

Acum, Tilly îndeplinește toate aceleași obligații în jurul casei ca și mama ei. Ea gătește și curăță. În plus, Tilly a devenit fața companiei Open Bionics și participă activ la evenimente interesante. Copilul câștigă bine și contribuie la familie nu mai puțin decât părinții ei.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.