Cele mai otrăvitoare animale de pe planetă

La toți ne plac să mângîem animalele însă nu de toate putem să ne atingem deoarece unele sunt otrăvitoare. În acest articol vă v-om arăta cele mai otrăvitoare animale de pe planetă.

Cobra regală

Cobra regală (Ophiophagus hannah) este cel mai lung șarpe otrăvitor din lume. Ajungând la o lungime de 5,6 metri. Ophiophagus, literalmente tradus ca „mâncător de șerpi”, deoarece mănâncă alți șerpi. O singură mușcătură a acestui șarpe mortal poate ucide ușor o persoană. Poate ucide chiar și un elefant asiatic adult în 3 ore dacă animalul este mușcat într-o zonă vulnerabilă, cum ar fi trompa.

Printre reprezentanții șerpilor există și mai otrăvitori decât Cobra regală, dar este capabil să izoleze otrava mult mai mult decât alții. De exemplu, de 5 ori mai mult decât Black Mamba.
Cobra regală este răspândită în pădurile muntoase dense din Asia de Sud și de Sud-Est.

Scorpionul Leiurus quinquestriatus

Contrar opiniei populare, majoritatea scorpionilor sunt relativ siguri pentru oameni, deoarece mușcăturile au doar efecte secundare (durere, anemie, umflături). Cu toate acestea, leiurușii sunt o formă foarte periculoasă de scorpioni, deoarece otravă este un cocktail puternic de neurotoxine care provoacă durere intensă și insuportabilă, apoi febră însoțită de comă, convulsii, paralizie și moarte.
Leiurușii se găsesc în Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Taipan

Doar o mușcătură de Taipan conține suficient venin pentru a ucide 100 de adulți sau o armata de 250.000 de șoareci. Otrava extrem de neurotoxică este de cel puțin 200-400 de ori mai toxică decât otravă cobrei comune. Doar după 45 de minute după o mușcătură un adult poate muri. Dar, din fericire, există un antidot, în afară de aceasta șarpele este foarte fricos și imediat se îndepărtează de la cel mai mic pericol.
Se întâmplă în Australia.

Broaștele DART

Dacă reușiți vreodată să vizitați pădurile ploioase din America Centrală și de Sud, nu atingeți niciodată broaștele mici frumoase – ele pot fi extrem de otrăvitoare. De exemplu, dimensiunea unui DART auriu este de numai 5 cm, iar otravă în el este suficientă pentru a ucide 10 adulți.
În trecut, triburile locale au folosit otrava acestor broaște pentru a lubrifia vârful săgeților lor.

Peștele Fugu

Peștele Fugu este al doilea cel mai otrăvitor animal din vertebrate de pe pământ (primul este Dwarvenul de Aur ). Carnea unor subspecii, de exemplu, Fugu este o delicatesă în Japonia și Coreea, dar problema este că suprafața peștelui și a anumitor organe sunt foarte otrăvitoare. Otrava peștelui Fugu provoacă paralizie, care duce la sufocare și moarte din cauza lipsei de oxigen.
Prin urmare, numai bucătari autorizați pot găti astfel de pești în Japonia.

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.