Când vine sfârșitul lumii ?

În general, sfârșitul lumii a fost prezis de aproximativ o sută de ori. Dar, după cum se știe, nici una dintre profeții nu sa împlinit.

De când sa început a prezice sfârșitul

Apocalipsa a început să prezică încă din secolul I î.e.n. Apoi membrii comunității Qumran, care existau în Palestina, au considerat acest lucru un eveniment care v-a veni în viitorul apropiat.

Mai târziu, sfârșitul lumii a fost prezis de episcop și învățător al bisericii, Hilarius de Pictavia. Potrivit lui, trebuia să vină în anul 365.

La 6 aprilie, 793 a prezis a doua venire a lui Cristos. Acest eveniment, așteptat în toate confesiunile creștine, a fost prezis de un călugăr spaniol.

Începând cu anii 1000, profețiile despre sfârșitul iminent al lumii au devenit o problemă constantă. Cea de-a doua venire a lui Hristos (1033), marele inundații din 1736 și super-luna (coincidența lunii noi și a lunii pline cu perigee – momentul celei mai mari convergențe a Pământului și a Lunii) au fost prezise în 1795 și o ploaie puternică în 1833.

Dar adevăratul boom a avut loc în 1999. În această perioadă, apocalipsa a fost prezisă de 13 ori! Faptul că mulți profeți au pretins că oamenii vor muri în acest an din cauza numărului inversat al fiarei – 666. Același lucru sa întâmplat în 6 iunie 2006 – 6.06.06.

Anul 2000, de asemenea, s-au dovedit fructuoase pentru apocalipsa. Conform profețiilor, omenirea trebuia să moară de 7 ori!

Atunci au prezis și coliziunea Pământului cu asteroidul, apariția celei de-a doua Luni, și chiar „sfârșitul de calculator al lumii.“

În general, începând cu anii 2000, apocalipsa este prognozată în fiecare an. Dar, probabil, majoritatea oamenilor credeau în ultima zi a întregii omeniri la 21 decembrie 2012.

Un astfel de sfârșit a fost luat din calendarul Maya. Conform cronologiei Maya, epoca modernă a început la 13 august 3114 î.Hr. și urma să se încheie la 21 (sau 23) decembrie 2012 e.n.

În avans a făcut chiar și un filmul 2012, în regia lui Roland Emmerich. Dar așteptările nu s-au adeverit și viața de pe planeta Pământ a continuat.

Una dintre ultimele date ale apocalipsei a fost 23 septembrie 2017. Apoi, potrivit numerologului american David Meade, Pământul trebuia să se confrunte cu Planeta X, cunoscută și sub numele de Nibiru. Dar nici asta nu sa întâmplat.

Ce spune Biblia despre Apocalipsa

Cuvântul apocalipsa este luat din Biblie Și de obicei se asociază cu distrugere. În realitate cuvântul apocalipsa sau Apokálypsis din grecească înseamnă „Descoperire“ sau „Dezvăluire“. Întrucât Dumnezeu îi dezvăluie lui Ioan scopurile sale pe care le are cu privire la viitor, titlul acestei cărţi este cât se poate de potrivit.

Această carte din Biblie nu trebuie să ne sperie deoarece în ea se folosește multe „simboluri”, ce nu trebuie înțelese în mod literal. Mesajul din această carte este unul îmbucurător deoarece ea începe și se încheie cu asigurarea că cei ce citesc, înțeleg și aplică tot ce se spune în paginile ei vor fi fericiți.

În Biblie se spune că Dumnezeu a așezat pământul pe temeliile lui și el nu se va clătina pe timp indefinit, da, niciodată. De asemenea în ea se mai spune „Cei drepţi vor moşteni pământul şi vor locui pentru totdeauna pe el“. Aceasta înseamnă că biblia spune despre pământ că el nu va fi distrus niciodată.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.