Oamenii de știința au descoperit secretul principal al unui somn sănătos și de calitate

Câteodată se întâmplă că parcă ai dormit toată noaptea dar oricum ziua următoare ești obosit. Însă oamenii de știință au descoperit secretul principal al unui somn sănătos și de calitate.

Pentru a vă odihni în mod corespunzător, este important să respectați o condiție.

Medicii au dezvăluit secretul principal al unui somn sănătos, care va permite corpului să se odihnească și să se refacă cât mai mult posibil. Potrivit doctorului de științe medicale de la Universitatea din Sydney, Carmel Harrington, principala greșeală este lipsa unui regim. Este important nu numai cât dormi, dar și când o faci. Co-teoreticianul susține că întinderea și ridicarea în același timp este extrem de importantă. Dacă timpul se schimbă în mod constant, acest lucru are un efect foarte negativ asupra calității somnului.

-Majoritatea oamenilor nu-și dau seama că timpul în care se trezesc afectează timpul în care pot să adoarmă”, notează Harrington.

Ea a adăugat ca, în momentul în care o persoana vede lumina de dimineață, producția de melatonină care reglează ritmul zilnic încetează în creier și anume în momentul în care sunt fixate „ceasurile biologice” individuale.

Medicul de știință medicală a notat că nu este necesar să se urmeze întotdeauna regimul până la un minut. Însă este de dorit ca abaterea să nu fie mai mare de o oră.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.