Experții au numit cele mai sigure mașini ale anului 2017

Experții au numit cele mai sigure mașini ale anului 2017. Au fost luate în considerare astfel de categorii precum gradul de siguranță al pasagerilor, copiilor și pietonilor adulți, precum și așa-numitul sistem de „siguranță activă”.

Experții Comisiei Europene pentru testarea accidentelor de mașini (Euro NCAP) au numit cele mai sigure mașini în 2017.

Site-ul oficial al organizației notează că câștigătorii au fost aleși în șase categorii diferite. Aceasta datorită faptului că este imposibil să se evalueze mașinile de diferite clase în ceea ce privește siguranța.

În clasificare, specialiștii au luat în considerare aspecte precum gradul de siguranță al pasagerilor, copiilor și pietonilor adulți. Precum și un sistem de „siguranță activă”, care implică un set de proprietăți de proiectare și de exploatare ale mașinii.

În total, anul trecut, comisia a efectuat teste de accident de șaptezeci de mașini noi sau restilizate, raportează RIA Novosti.

Cele mai sigure mașini ale anului 2017

Volkswagen Arteon

În clasa reprezentativă, Volkswagen Arteon a fost recunoscut ca fiind cel mai sigur. Gradul de protecție a pasagerilor adulți a fost estimat la 96%, copiii și pietonii la 85%. Iar „siguranța activă” la 82%.

Volvo XC60

În categoria „crossover-ului compact”, Volvo XC60 sa dovedit a fi cea mai bună în testele de impact. Gradul de protecție a pasagerilor adulți – 98%, a copiilor – 87%, a pietonilor – 76% și a sistemului de „securitate activă” este estimat la 95%.

Volkswagen T-Roc și Volkswagen Polo

În categoria „mini-crossover” cel mai sigur a fost Volkswagen T-Roc – 96, 87, 79 și, respectiv, 71%. În clasa B (mașini mici), Volkswagen Polo a devenit cel mai sigur. Există niveluri foarte ridicate de siguranță pentru adulți, copii și pietoni (96, 85 și, respectiv, 76%), dar sistemul de „securitate activă” a primit doar 59%.

Opel Crossland X

În categoria „compact” a câștigat Opel Crossland X, în cazul în care gradul ridicat de protecție a pasagerilor și copiilor adulți – 85 și 84 la suta, respectiv. Cu toate acestea, gradul de siguranță a pietonilor și sistemul de „siguranță activă” a primit scoruri mici – 62 și respectiv 57%.

Subaru – Impreza și XV

În categoria „mașini de familie mici”, două modele de la Subaru – Impreza și XV au fost recunoscute ca fiind cele mai sigure. În primul rând, experții au evaluat gradul de protecție a pasagerilor adulți la 94%, copiii – în 89%, pietonii – în 82%, iar sistemul „securității active” a primit 68%.

Al doilea model are o singură diferență – indicatorul gradului de protecție a pietonilor este la nivelul de „84%”.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.