Top 5 soiuri de banane

În lume sunt peste 1000 de soiuri de banane unele sunt mai dulci altele mai stranii. Astăzi vă v-om prezenta top 5 soiuri de banane.

1.Banana albastră a insulei Java

O banană mică, groasă, care este folosită de obicei ca un desert sau o gustare. Are o coaja albastru-verde, iar pulpa este înzestrată cu un gust dulce cremos. Ea este numită încă banană albastră de înghețată.

2.Banana Manzano

Картинки по запросу Banana Manzano

Acest soi are fructe scurte, cu o aromă de căpșuni și mere. La maturarea Manzano se cunoaște după pielea complet înnegrită, numai atunci banana are gustul său inerent. Acest tip de banane este cultivat în America de Sud, Mexic, Caraibe, Asia și Africa. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de banane de mere.

3.Banana roșie

Banana roșie este mult mai plăcută și mai dulce decât varietatea ei galbenă. Atunci când bananele roșii sunt coapte au o culoare maro închisă și chiar purpurie, cu o carne roz. O banană roșie este înzestrată cu un miros care amintește mirosul de zmeură. Acesta conține mai mult beta-caroten și vitamina C decât în banana galbenă obișnuită. Această clasă este cel mai adesea folosit în coacere. Bananele roșii sunt numite și banane jamaicane.

4.Bananele Cavendish

Cavendish este cea mai populară varietate de banane, lungimea fructelor sale variază de la 15 la 25 cm. Pielea este galben strălucitor cu zone verzi. Banana este la vârful maturității atunci când pielea este galbenă, cu câteva pete maronii închise. Această varietate de banane este folosită peste tot. Bananele Cavendish din întreaga lume sunt consumate mai mult decât orice alt tip de fructe tropicale.

5.Banana Burro

Burro are un fruct pătrat. Atunci când se coace, coaja devine galbenă cu pete negre, iar carnea are o nuanță de cremă albă. Burro are o aromă strălucitoare de lămâie. Această varietate de banane poate fi consumată în stare proaspătă, sau utilizată în orice rețetă, precum și pentru prepararea de chipsuri de banane.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.