Cele mai bune universitati din lume

Toți părinții doresc să-și deie copii la o școală bună.În acest articol vă v-om arăta 5 cele mai prestigioase și mai bune universități din lume.

1.Universitatea Harvard, SUA

Aceasta universitate din statele unite a fost fondata la 8 septembrie 1635. Ea este cea mai prestigioasa și cea mai veche universitate din SUA. Începând cu anul 2010, Harvard are aproximativ 2100 de cadre didactice și are aproximativ 6.700 de studenți și 14.500 de studenți postuniversitari.

2.Institutul de Tehnologie din Massachusetts, SUA

 

Institutul de Tehnologie din Massachusetts constă din cinci școli tehnice și un colegiu, care conțin 32 de departamente academice. Ea a fost fondata în anul 1861 și în prezent este una dintre cele mai bune universități din lume. În timpul celui de-al doilea război mondial savanții MIT au dezvoltat tehnologii care aveau ca scop apărarea militară a țării.

3.Universitatea Stanford, SUA

Stanford a fost deschisa la 1 octombrie 1891 de către Leland Stanford în memoria fiului său, Leland Stanford Junior. Ea este situată între San Francisco și San Jose. Universitatea Stanford are aproximativ 6.700 de studenți înscriși la studii la nivel de licență și aproximativ 8.000 de studenți la studii de masterat și doctorat, respectiv aproximativ 1.700 de profesori, cercetători și lectori.

4.Universitatea Cambridge, Marea Britanie

Cambridge este a doua cea mai veche universitate din Anglia. Ea a fost fondata în 1209. De asemenea în fiecare an în ea învață peste 18.300 de elevi. Interesant este ca Oxford și Cambridge este o rivalitate istorica pe plan istoric.

5.Universitatea Oxford, Marea Britanie

Oxford este cea mai veche școală din Marea Britanie fiind fondata în 1096. Ea este reprezentată de federația a 39 de colegii independente, ce au conducerile, statutul și corpul profesoral separate ele sunt instituții independente financiar, în timp ce universitățile sunt finanțate din fondurile statului. Studiile de filozofie durează 4 ani, iar cele de medicină 6 ani.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.