Top 10 cei mai bogați oameni din lume

În lume sunt peste 2300 de miliardari. Dar care sunt cei mai bogați dintre ei? În acest articol vă v-om arăta top 10 cei mai bogați oameni din lume.

10.Michael Bloomberg

Acest miliardar american și-a început cariera în compania Salomon Brothers. Acolo el a condus comerțul cu acțiuni și a fost responsabil pentru sistemele informatice. În 1981, compania Salomon a fost vândută unui nou proprietar, iar Bloomberg și-a pierdut locul de muncă. Însă el nu a lăsat mâinile în jos ci și-a vândut partea lui de profit. Și în același an și-a deschis propria companie care se numește  Bloomberg LP. Compania lui se ocupă cu colectarea, analizarea și vinderea informațiilor privind situația piețelor financiare. În prezent averea lui este de 47,5 miliarde de dolari.

9.David Koch

David s-a născut în familia fondatorului Koch Industriesa lui Fred Koch. El a primit o educație tehnologică, a devenit maestru al tehnologiei chimice. La vârsta de 30 de ani, sa alăturat Koch Industries, iar nouă ani mai târziu a fost promovat în funcția de președinte al Koch Engineering. În prezent el este co-proprietar și vicepreședinte executiv al Koch Industries. Averea lui este de 48,3 miliarde de dolari.

8.Charles Koch

Чарльз Кох este un miliardar antreprenor și filantrop; co-proprietar, președinte și CEO al Koch Industries. El este frate cu David Koch. Frații au moștenit afacerea de la tatăl lor, Fred Koch, creatorul noii metode de producere a benzinei, și l-au extins de 2.600 de ori față de indicatorii originali. asemenea fratelui său el are o avere de 48,3 miliarde de dolari.

7.Larry Ellison

Lawrence Joseph Ellison este un antreprenor american, co-fondator, președinte al Consiliului de Administrație și Director al Tehnologiei (CTO), Oracle, fost CEO al Oracle (1976-2014).Deasemenea cel mai mare acționar al NetSuite (absorbit de Oracle în 2016 pentru 9,3 miliarde de dolari) investitorul inițial al Salesforce.com. La momentul dat el are o avere de 52,2 miliarde de dolari.

6.Carlos Slim Helu

El este un om de afaceri mexican de origine libaneză, un fiu de emigranți maroniți din Liban. Carlos Slim este unul dintre cei mai mari filantropi din lume. A fondat Fundația Carlos Slim, care finanțează proiecte educaționale, culturale și medicale în Mexic. Averea lui este de 54,5 miliarde de dolari.

5.Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg este un programator american de calculator și antreprenor pe Internet. Este co-fondator al Facebook și în prezent operează ca președinte și director executiv. Valoarea sa netă este estimată la 74,2 miliarde de dolari în noiembrie 2017, iar în 2016 a fost clasată de Forbes ca cea de-a cincea cea mai bogată persoană din lume.

4.Amancio Ortega

Amancio Ortega este un antreprenor, fondator (împreună cu fosta sa soție Rosalia Mera) și fostul președinte al Inditex Compania lui deține 6750 de magazine în 88 de țări din întreaga lume. La început el, împreună cu prima sa soție, au cusut rochii, cămăși de noapte și lenjerie în salonul propriei case. e greu de crezut că el a putut ajunge al 4-lea cel mai bogat om din lume. Averea lui este de 71,3 miliarde de dolari.

3.Jeff Bezos

El este un antreprenor american de tehnologie și de retail, un investitor, un inginer electric, un om de știință pe calculator și un filantrop, cel mai bine cunoscut ca fondator, președinte și director executiv al Amazon.com, cel mai mare retailer de cumpărături online din lume. Averea lui este de 72,8 miliarde de dolari.

2.Warren Buffett

Warren Buffett este unul dintre cei mai bogați oameni din lume și al doilea cel mai mare rezident al SUA. Cunoscut sub porecla „Seer”, „Wizard of Omaha”, „Oracle of Omaha” [Oracle din Omaha] . Cel mai mare binefăcător din istoria omenirii. Născut în Omaha, Buffett și-a dezvoltat interesul în afaceri și a investit în tinerețe, intrând în cele din urma la Școala Wharton a Universității din Pennsylvania în 1947 înainte de a se transfera și a absolvit Universitatea din Nebraska-Lincoln la vârsta de 19 ani. Avere lui în prezent este de 75,6 miliarde de dolari.

1.Bill Gates

Cu toții îl cunoaștem pe Bill Gates el fiind un magnat de afaceri american, investitor, autor, filantrop și co-fondator al Microsoft Corporation împreună cu Paul Allen. În 1975, Gates și Allen au lansat Microsoft, care a devenit cea mai mare companie de software pentru PC-uri din lume. În timpul carierei sale la Microsoft, Gates a deținut funcțiile de președinte, CEO și arhitect șef de software, fiind de asemenea cel mai mare acționar individual până în mai 2014. Avînd o avere de 86 de miliarde de dolari el este cel mai bogat om din lume.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.