Ce nu știai despre cafea

10 lucruri pe care posibil nu le știai despre cafea

Tuturor ne place să savurăm o cafea fierbinte dimineața. Astăzi vă voi prezenta 10 lucruri pe care posibil nu le știați despre cafea și cum sunt ele făcute.

1. În 1675, monarhul britanic Charles al II-lea a închis toate „cafenelele” din Anglia, deoarece credea că acolo se adunau cetățenii care erau împotriva lui. Exemplul regelui a fost urmat în mod repetat de alți monarhi din lume.

2.70% dintre băutorii de cafea beau „Arabica”, care are un gust plăcut, ușor și 30% – „Robustu”, care are un gust amar și are jumătate din conținutul de cofeină. „Robusta” este o cafea de clasă inferioară, dar este mai rezistentă la secetă, boli, și puteți recolta de două ori mai mult. În „Arabica” este aproximativ 1% cofeină,iar în „Robust” – 2%. Producătorii de cafea instant amestecă în principal „Robustu” și „Arabica”.

3.Înălțimea pomului de cafea este puțin mai mare de 9 m. Dar, deoarece este mai convenabil să se colecteze fructe de la copacii inferiori, acum înălțimea pomilor de cafea rar depășește 3 m.

4.Boaba verde (neprăjită) poate dura până la un an într-un loc răcoros uscat, practic fără a-și pierde calitățile gustului. După ce boabele de cafea sunt prăjite, proprietățile lor încep să dispară după aproximativ două zile.

5.Cafeaua „Americano” a apărut în timpul celui de-al doilea război mondial. Soldații din America nu au putut bea cafea puternică din Europa și au cerut să-o amestece cu apă.

6.Espresso nu are multă cofeină, cum ar fi cafeaua, preparată într-un mod „picurare”.Espresso este pregătită prin trecerea apei sub presiune puternică prin cereale măcinate. Deoarece contactul dintre apă și cafea scade, cofeina din ceașca Espresso va fi mai mică.

7.Majoritatea cafelei este consumată în Finlanda, unde se consumă în medie de cinci cești de cafea pe zi pe adult.

8.Cafeaua conține aproximativ 800 de compuși aromatici.

9.Cafeaua solubilă a fost inventată în 1906 de un belgian, al cărui nume era … George Washington.

10.1 octombrie este „Ziua cafelei” în Japonia. Această țară se situează pe locul trei în lume în ceea ce privește cantitatea de cafea consumată pe persoană.

Cum se fac diferite feluri de cafele

Espresso

Ea se obține prin adăugarea unui jet presurizat de apă fierbinte deasupra boabelor de cafea proaspăt măcinate.Ea se bea fără lapte și de regulă fără zahăr. Espresso se face prin adăugarea a 30 ml de cafea.

Capucino

Capucino se face prin adăugarea a aproximativ 30 ml  de Espresso și se adaugă lapte fiert și spumă de lapte undeva 60 ml.

Mocha

Mocha este o cafea dulce care se face prin adăugarea a 60 ml de Espresso, și 60 de ml sirop de ciocolată deasemenea se adaugă 30 ml de lapte fiert.

Americano

Americano este același Espresso numai că la el se adaugă apă.Și anume 30 ml de Espresso și 60 ml de apă.

Frappe

Frappe este cafea în care se adaugă gheață. Ea este numai bună pentru zilele calde de vară. Frappe  se face prin adăugarea a 30 de ml Espresso și multă gheață, și se poate adăuga zahăr și frișcă după gust.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.