Cum putem preveni bolile de cancer

Cancerul este una dintre cele mai mari cauze ale deceselor din întreaga lume. Însă el poate fi prevenit. În acest articol vă v-om prezenta câteva metode cum putem preveni bolile de cancer.

Cum putem preveni bolile de cancer

1.Renunțarea la fumat

Fumatul este principala cauză apariției cancerului la plămâni. Aceasta, deoarece dintre cele 250 de substanțe toxice 69 dintre ele pot cauza cancerul.Și anume arsenic, benzen, beriliu, 1,3-butadiena, cadmiu, crom, oxidul de etilen, nichel, poloniu, clorură de vinil, formaldehidă, toluen etc. Și pe lângă plămâni fumatul poate ridica riscul apariției cancerului la vezică, pancreas, rinichiului, colul uterin, stoma, ovare.

2.Renunțarea la consumul excesiv de alcool

Consumul excesiv de alcool este o problemă pe plan global în zilele noastre. El este cauza principală a apariției cancerului la cavitatea bucală, faringe, laringe, esofag, la colon şi rect. Deasemenea un studiu realizat de Williams şi Horn a arătat că alcoolul creşte riscul de apariţie a cancerului mamar.

3.Mâncarea fructelor și a legumelor

În fiecare zi noi ar trebui să mâncăm cel puțin 5 fructe și legume.Ele trebuie să aibă cât mai puțin amidon. Legumele roșii ne protejează de cancerul la cancerele bucale, de faringe, laringe şi plămân.

4.Obezitatea

Obezitatea este de asemenea un factor de risc în apariția cancerului.Obezitatea poate provoca cancer la: esofag, uter, pancreas, rinichi şi de sân. De asemenea el este și un actor de risc a apariției hipertensiunii, accidentului vascular cerebral şi boalii coronariană ischemică.

5.Exerciții fizice

Activitatea fizică ne protejează de apariția cancerului la colon. Deasemenea protejează de apariția cancerului endometrial şi de sân la femei. De asemenea exercițiile fizice ne întăresc corpul, și la menținerea controlului asupra greutății.

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.