Cum să scăpăm de gripă și răceală prin remedii naturiste

Cu toții ne confruntam câteodată cu gripa și cu răceala. Dar de multe ori nu avem bani pentru a procura medicamentele scumpe. În acest articol vă v-om prezenta câteva remedii naturiste care vă vor ajuta să vă însănătoșiți repede și să economisiți.

 Cum să scapi de gripă și răceală prin remedii naturiste

Primul remediu este să ne odihnim cât mai mult. În felul acesta organismul se odihnește și se poate lupta mai bine cu viroza. Nu trebuie de făcut prea mult efort fizic, deoarece răceala iese prin transpirație și puteți să vă simțiți mai rău.

O altă metodă cum să scăpați de gripă și răceală sunt fructele și legumele bogate în vitamina C cum ar fi portocalele, grapefruitul, căpșunele spanac, creson de gradina, varza, varza de Bruxelles, conopida, brocoli etc.

Un alt remediu esențial în lecuirea gripei și răcelii este lămâia. Puteți să o puneți în ceai fie să faceți suc din lămâie. Totodată ar fi bine să reduceți consumul de carne, lactate sau alimente bogate în amidon. Deoarece ele în loc să vă ajute vă vor hrăni microbii din organism și răceala sau gripa v-or dura mai mult.

De asemenea ceapa și usturoiul sunt unele dintre cele mai puternice remedii împotriva gripei și a răcelii. Taie o ceapa și ține-o în dreptul nasului. În câteva minute acesta se va desfunda, iar tu te vei simți rapid mult mai bine. Cu ajutorul usturoiului puteți preveni răceala sau gripa, mănâncă câte o jumătate de cățel de usturoi la fiecare masă.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să scăpați de așa  boli neplăcute ca gripa și răceala.

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.