Bitcoin – Ce este?

Cu toții am auzit vreodată de bitcoint. În acest articol v-om explicăm ce este Bitcoin și pentru ce este el folosit?

Ce este Bitcoin și pentru ce este el folosit?

Bitcoin este un sistem de plăți monetare și sistem de plăți mondial. Este prima monedă digitală descentralizată, deoarece sistemul funcționează fără o bancă centrală sau un singur administrator. Rețeaua este de la persoană la persoană și tranzacțiile au loc între utilizatori direct prin utilizarea criptografiei, fără intermediar. Aceste tranzacții sunt verificate de nodurile de rețea și înregistrate într-un registru public distribuit numit bloc de bloc. Bitcoin a fost inventat de o persoană necunoscută sau de un grup de persoane sub numele de Satoshi Nakamoto. Și lansat ca software open source în 2009.

Bitcoin sunt create ca o recompensă pentru un proces cunoscut sub numele de minerit. Acestea pot fi schimbate pentru alte valute,  produse și servicii. Începând cu februarie 2015, peste 100.000 de comercianți și vânzători au acceptat taxa de plată . Cercetarea produsă de Universitatea din Cambridge estimează că în 2017 există 2,9 până la 5,8 milioane de utilizatori unici. Care la rîndul lor utilizează un portofel de tip criptovalută, cei mai mulți folosindu-i bitcoin.

Cu ajutorul bitcoinelor, puteți cumpăra, de asemenea, orice pe internet, ca de exemplu pentru dolari, euro sau ruble, și se tranzacționează și pe bursele de valori. Cea mai importantă diferență dintre bitcoin și toate celelalte forme de bani este descentralizarea. Nici o instituție din lume nu controlează biți. În ceea ce privește independența, acesta este un plus, dar în unele cazuri această situație poate provoca neîncredere.

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.