Minunile lumii moderne ! Care sunt ele ?

Cele 7 minuni ale lumii moderne

Cu totii am auzit vreodata de cele 7 minuni ale lumii antice. Insa care sunt minunile lumii moderne?
In aceasta lucrare  va vom prezenta 7 dintre aceste minuni.

Minunile lumii moderne

1.Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc

Această constructie este una dintre cele mai grandioase făcute vreodată de omenire.
El are 21.196,18 de kilometri lungime fiind și in prezent cel mai lung zid de pe terra. Marele Zid Chinezesc a început să fie construit de împăratul Chinei, Qin (221-210 î.Hr.) cu scopul de a-și proteja statul după care zidul a fost prelungit spre est și spre vest de dinastia Han (206 î.Hr.-220 d.Hr). Marele Zid Chinezesc a fost luat sub protecție guvernamentală din 1952, fiind declarat monument istoric al Chinei.

2.Ruinele incașe de la Machu Pichu

Ruinele incaşe de la Machu Picchu
Machu Pichu este un sit incaș din secolul al XV-lea, situat în regiunea Cusco. Ruinele acestui oraș sunt unele dintre cele mai frumoase minuni  moderne din lume.Cum spun miturile și legendele Machu Pichu era adorat ca un loc sacru din cele mai vechi timpuri.În inima unui lanț de munți acoperiți de un dens covor vegetal, Machu Picchu domină de mai bine de cinci veacuri îngusta și adânca vale a râului Urubamba. Acest cadru natural excepțional a făcut din cetatea incașă situl cel mai spectaculos din vechiul Peru.

3.Obiectivul arheologic de la Petra

Obiectivul arheologic de la Petra
Petra este un fost oraș antic,situat în Iordania.Orasul de culoarea trandafirului se afla la 162 de mile sud de capitala iordaniana Aman si este construit pe o terasa din apropierea Văii lui Moise. Aceasta a fost capitala a regatului Nabatienilor,o populație arabă care,pînă la cucerirea de către Romani, a stăpînit această regiune.

4.Statuia lui Isus Mîntuitorul di Rio de Janeiro

Statuia lui Iisus Mantuitorul din Rio de Janeiro
Această statuie cu o înălțime de 30 de metri și lățimea la nivelul brațelor de 28 de metri, cu o greutate de 635 de tone  este situată la 710 metri altitudine, pe muntele Corcovado, și a fost inaugurată în 1931.

5.Piramida de la Chichén Itzá

Piramida de la Chichén Itzá
Chichén Itzá a fost un centru regional al câmpiilor mayașe din nord din perioada clasică târzie până în cea clasică terminală și spre începutul perioadei postclasice.Principala structură de la Chichén Itzá este Castillo, o piramidă cu baza pătrată și cu un templu în vîrf.Este interesant că piramida a fost construită în așa fel încîtț în timpul echinocțiilor, soarele la apus aruncă o umbră semănând perfect cu cea a unui șarpe, coborînd pe treptele dinspre nord ale construcției.

6.Coloseumul din Roma

Coloseumul din Roma
Colosseumul este un monument turistic aflat in centrul Romei vizitat de foarte mulți turiști din toată lumea. El este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Colosseumul era cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat în Italia.În el se țineau lupte de gladiatori în care prizonierii se luptau între ei sau cu animale sălbatice.

7.Templul Taj Mahal

Templul Taj Mahal
Taj Mahal este un monument în orașul Arga, India. A fost construit de împăratul Shah Jahan drept mausoleu pentru soția sa, Mumtaz Mahal. Clădirea a fost construită între 1630 și 1653. La această constructie impunătoare au lucrat peste 20000 de lucrători. În 1983 Taj Mahal a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO și rămâne și până astăzi printre cele mai vizitate și faimoase monumente din lume.

Va placut aceasta postare ? Vo-m fi recunoscatori daca ne ve-ti sustine cu un share !

Be the first to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.